Karfiolleves – gyorsan
Imámádom a karfiolt, mert nagyon sokoldalúan fel tudom hasznáni! Magas C-vitamin-tartalma még a mélyhűtőben sem tűnik el. Ezúttal válasszunk egy remek nyári levest! Ebben nem fogsz csalódni!
Hozzávalók:
- 1 fej, kb. 1 kg-os karfiol
- 3 dkg zsír
- 3 dkg liszt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl tejföl
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Kapd elő a karfiolt, szedd rózsáira és jól mosd meg. Forró vízben főzd, de csak félig puhára. Készíts rántást, add hozzá, majd borítsd rá az apróra vágott zöld petruskát. Keverd lágyan össze, és főzd, amíg a karfiol teljesen puhul meg. Aprócska lisztgaluskát adj hozzá, tálaláskor pedig jöhet hozzá a tejföl. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.