Facebook hozzászólás
508

Kecskesajtos-céklás pulykaburger

Így turbózhatod fel a gyorséttermek olykor unalmas kínálatát! Ráadásul pontosan tudod, hogy mi kerül a szépen előkészített zsemlédbe! Ugye milyen guszta? Kápráztasd el barátaidat! Ez mégiscsak egy kézimunka, nem!? Egy biztos, a pulyka, a cékla és a kecskesajt is nyerő!

Kecskesajtos-cékás puykaburger, Kép: Gallicoop
Kép: Gallicoop

Hozzávalók 4 zsemléhez:

  • 60 dkg darált pulykahús
  • 1 tojás
  • só, bors
  • kakukkfű
  • majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 hamburger zsemle
  • 2 közepes cékla
  • 20 dkg kecsekesajt
  • salátalevél
  • paradicsom
  • ketchup, mustár, majonéz

Elkészítés:

A céklákat megmossuk és alufóliába tekerve a sütőben, 180 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük. A húst összegyúrjuk a tojással, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük kakukkfűvel és majoránnával. Belereszeljük a fokhagymát. 4 nagyobb pogácsát formálunk belőle, és olajban szép pirosra sütjük. A zsemléket félbe vágjuk, és megpirítjuk a belső felüket. Ezután megkenjük ketchuppal, rátesszük a salátalevelet, a húspogácsát, arra a sült céklát, a kecskesajtot, néhány karika paradicsomot, mustárt és majonézt, majd a zsemle másik felét, és kész! Egy gyors ebédre ez bőven elég! Te is el tudod készíteni, ráadásul tudod mi van benne, és nem is kerül annyiba… Jó étvágyat!

Grillezett kecskesajt friss salátával
Ritka ínyencség a kecskesajt, de csak úgynevezett jó helyről szabad vásárolni. Ez viszonylag könnyű, mert ezt a sajtfélét általában kis manufaktúrákban kézzel készítik. Nemrég Mezőföldön egy olyan szállodában jártam, ahol helyben alkotják meg ezt az imádni való különlegességet! Azt mindenki tudja, hogy a kecske teje sokkal egészségesebb, mint a tehéné. Grillezni csak a már teljesen érett példányokat szabad.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!