Kecskesajtos-céklás pulykaburger
Így turbózhatod fel a gyorséttermek olykor unalmas kínálatát! Ráadásul pontosan tudod, hogy mi kerül a szépen előkészített zsemlédbe! Ugye milyen guszta? Kápráztasd el barátaidat! Ez mégiscsak egy kézimunka, nem!? Egy biztos, a pulyka, a cékla és a kecskesajt is nyerő!
Hozzávalók 4 zsemléhez:
- 60 dkg darált pulykahús
- 1 tojás
- só, bors
- kakukkfű
- majoránna
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 hamburger zsemle
- 2 közepes cékla
- 20 dkg kecsekesajt
- salátalevél
- paradicsom
- ketchup, mustár, majonéz
Elkészítés:
A céklákat megmossuk és alufóliába tekerve a sütőben, 180 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük. A húst összegyúrjuk a tojással, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük kakukkfűvel és majoránnával. Belereszeljük a fokhagymát. 4 nagyobb pogácsát formálunk belőle, és olajban szép pirosra sütjük. A zsemléket félbe vágjuk, és megpirítjuk a belső felüket. Ezután megkenjük ketchuppal, rátesszük a salátalevelet, a húspogácsát, arra a sült céklát, a kecskesajtot, néhány karika paradicsomot, mustárt és majonézt, majd a zsemle másik felét, és kész! Egy gyors ebédre ez bőven elég! Te is el tudod készíteni, ráadásul tudod mi van benne, és nem is kerül annyiba… Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.