Facebook hozzászólás
1 410

Kelbimbóleves kolbászosan

Dolgom is  volt, meg nem is. Lustaságból is, meg nem is. Szóba is került, meg nem is. Lehetne Frankfurti is, meg nem is. Az alap ugyanaz, meg nem is. Tegnap hideg ellen, meg ma is. Így foglalta össze a recept történetét Steffel Csaba! (Ezek szerint ő is fázott!…)

Kelbimbóleves kolbászosan, Kép: orultenjoetelek.blogspot.hu
Kép: orultenjoetelek.blogspot.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

A szalonnát, a vöröshagymát, a paprikát, a sárgarépát és a kolbászt is szép apró kockákra vágjuk. Egy jó evőkanál vajon, előbb a szalonnát pirítjuk meg, majd a kolbászkivételével a többi alapanyagot is hozzáadjuk, aztán néhány perc együttpirítás után, megsózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és majoránnával ízesítjük.

Ropogós saláta füstölt makrélával, tormás öntettel
Itt a tavasz, jó lesz karcsúsodni! Direkt jót teszünk a derékbőségünknek azzal, ha este már nem terheljük a gyomrunkat nehéz ételekkel. Egy joghurtos öntetes, füstölt halas saláta remek választás hét közben – is – vacsorára.

Kevés vízzel felöntve, finoman rotyogtatjuk, addig, amíg a kelbimbót szükség szerint megtisztítjuk, és feldaraboljuk. Amikor ezzel is megvagyunk, a kolbászkockákkal együtt az alapba szórjuk, felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi és kellemesen roppanóra főzzük.

Ezidő alatt, olívaolajon egy jó adag köménymagot kipattogtatunk, és két evőkanál lisztel, zsemleszínű rántást készítünk.

A levesünk alatt kisebbre vesszük a lángot, belekeverjük a tömlős sajtokat, és amikor már szépen elkeveredett, a rántással besűrítjük. Ha gondoljuk a sajt, és a rántás helyett, akár tejfölös habarással is készíthetjük, de akkor vajon miért írtam…? – teszi fel a kérdést Steffel Csaba! Válaszolj rá Te!

Jó étvágyat!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!