Kelbimbóleves kolbászosan
Dolgom is volt, meg nem is. Lustaságból is, meg nem is. Szóba is került, meg nem is. Lehetne Frankfurti is, meg nem is. Az alap ugyanaz, meg nem is. Tegnap hideg ellen, meg ma is. Így foglalta össze a recept történetét Steffel Csaba! (Ezek szerint ő is fázott!…)
Hozzávalók:
- 50 dkg kelbimbó
- 15 dkg sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg parasztkolbász
- 2 db paprika
- 2 ger. fokhagyma
- 2 db natúr tömlős sajt (2×10 dkg)
- 2 ek. liszt
- egész kömény
- majoránna
- bors, só
Elkészítés:
A szalonnát, a vöröshagymát, a paprikát, a sárgarépát és a kolbászt is szép apró kockákra vágjuk. Egy jó evőkanál vajon, előbb a szalonnát pirítjuk meg, majd a kolbászkivételével a többi alapanyagot is hozzáadjuk, aztán néhány perc együttpirítás után, megsózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és majoránnával ízesítjük.
Kevés vízzel felöntve, finoman rotyogtatjuk, addig, amíg a kelbimbót szükség szerint megtisztítjuk, és feldaraboljuk. Amikor ezzel is megvagyunk, a kolbászkockákkal együtt az alapba szórjuk, felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi és kellemesen roppanóra főzzük.
Ezidő alatt, olívaolajon egy jó adag köménymagot kipattogtatunk, és két evőkanál lisztel, zsemleszínű rántást készítünk.
A levesünk alatt kisebbre vesszük a lángot, belekeverjük a tömlős sajtokat, és amikor már szépen elkeveredett, a rántással besűrítjük. Ha gondoljuk a sajt, és a rántás helyett, akár tejfölös habarással is készíthetjük, de akkor vajon miért írtam…? – teszi fel a kérdést Steffel Csaba! Válaszolj rá Te!
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.