KELETI ÍZEK
Kókusztejes csirkeleves
Csirkeleves, keleties ízesítéssel, egyszerűen. Készülhet estére, vagy a „dolgozóba” egy üvegben (vagy esetleg a mostanában oly népszerű, színes étel boxok valamelyikében) elvinni. Somogyi Zoltán Max szerint 25-30 perc alatt kész!
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkecomb filé
- 6-7 dl zöldség alaplé (kockából is készíthető)
- 4 dl kókusztej
- 1 kis fej fehér hagyma
- 1-2 teáskanálnyi sómentes ételízesítő
- 1-2 újhagyma
- olaj
- só
- tálaláshoz levesgyöngy
Elkészítés:
Melegítsünk kevés olajat egy edényben, az apróra vágott fehér hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a kockákra vágott csirkehúst, és az ételízesítőt, pirítsuk le, sózzuk, majd öntsük fel az alaplével, és főzzük 15 percet. Adjuk hozzá a kókusztejet, és főzzük még 5-8 percet. Tálaláskor szórjuk meg vágott újhagymával és adjunk hozzá levesgyöngyöt.
Batyuban sült camembert
Gyors vacsora, vagy beszélgetős-mártogatós-kenegetős. Nem kell hozzá csúcs francia sajt, mert az ízeket fokozzuk a fűszerezéssel. Tehetünk rá pár csepp vörösbort, ízesített olívaolajat, fokhagymakrémet, vagy balzsamecet-sűrítményt is. A lehetőségek korlátlanok, egyedi ízesítéssel pompás vendégvárós ételt készíthetünk, és pár perc alatt elkészülhet – állítja Somogyi Zoltán Max.
Hozzászólás zárolva.