Kókusztejes pulykaleves
Meglehetősen keleties hatású ez a leves. Valószínű, sokaknak vannak benne meghökkentő fűszerek, hozzávalók, de nem szabad megrettenni! Érdemes próbálkozni, mert bizony nagyon finom! A hűvös, őszi estéken pedig igazán jól esik egy ilyen finomság!
Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db citromfű
- 8 db kaffir lime levél
- 2 ek piros curry paszta
- 2 ek olaj
- 1 l húsleves
- 4 dl (egy doboz) kókusztej
- 40 dkg pulykamell
- 25 dkg gomba
- 2 db répa
- ízlés szerint zöldcitromlé
- ízlés szerint halszósz
- ízlés szerint cukor
- 1 csokor koriander
- 2 szál újhagyma
Elkészítés:
A pulykamellet falatnyi kockára vágjuk. Felaprítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a gombát. Karikára vágjuk a répát, az újhagymát.
Az olajat felforrósítjuk és beletesszük a curry pasztát. Pár percig pirítjuk. Levesszük a hőt, rádobjuk, és megpároljuk benne az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Amikor a hagyma megpuhult, beletesszük a citromfüvet egészben (amit előtte húsklopfolóval megcsapkodunk, hogy felszabaduljanak az aromái) és a kaffir lime leveleket. Felöntjük a húslevessel, felforraljuk és 15 percig alacsony hőfokon gyöngyöztetjük, hogy jól átjárják a fűszerek aromái. Ekkor mehet bele a kókusztej, már ne forraljuk, különben a kókusztej kicsapódik! Beletesszük a húst, a répát, a gombát, és kb. 10 percig főzzük. A legvégén zöldcitromlével, halszósszal (ez adja a sósságot, külön só nem kell bele!) és cukorral ízesítjük. Tálaláskor a rászórjuk a friss koriandert és a felkarikázott újhagymát. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.