Kovászolt zöldbab ínyenceknek – pici csavarral
Ezt a receptet a férjem gyermekkorának egykori helyszínén, a Gesztenyéskert mellett találtam! Na persze nem a földön, hanem a Larus Étterem teraszán! Még van néhány meleg nap a kovászoláshoz, így feltétlenül próbáld ki, és add a kedvenc sültedhez!
Az otthon érzete köszöntött rám a minap a kedves találkozások, a finom ízek és illatok helyszíne, a Larus Étterem mellett sétálva. A teraszon ugyanis észre vettem ezt a két remek üveget, és már fényképeztem is! Rögtön megkerestem a Várvizi Pétert, a shefet, aki mosolyogva csak annyi mondott, nincs benne semmi boszorkányság! Valamilyen pici csavar azért van, és ezt most eláruljuk!
Elkészítés:
Nagyim kovászos uborkájának receptjét megtalálod az Életforma oldalain! Ugyanezt kell tenned a zöldbabbal is. Jó, nem kell megkóstolnod mindkét végét, amikor pucolod a zöldbabot, de ugyanúgy kell eljárnod, mint az ubival! Várvizi Péter mesterszakács azt ajánlja, hogy feltétlenül tegyél bele egész borsot, picit több fokhagymát, és lehetőleg friss babérlevelet. Ha ezt nem sikerül beszerezned, a szárított változatból tegyél bele pár levelet alúra!
Kínáld sült húsokhoz! Nem fogsz csalódni!
Hozzászólás zárolva.