Facebook hozzászólás
411

Krémsajtos-sonkás burgonya Mártinál

Mindig hasznos az egytálétel. Általában gyorsan elkészíthető, összedobható, és amíg a munka után végre letusolhatunk, pont készre sül! Jöhetnek a vendégek!   

Burgonya, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

  • 1 kg krumpli
  • 5 db tojás
  • 25 dkg kockára vágott sonka
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg krémsajt
  • morzsa, vaj, só

Elkészítés:

Főzd meg a krumplit héjában, majd pucold meg, Hagyd kihűlni, és szeleteld fel vékonyan. Végy egy nagyobb tálat. Keverd ki benne a tojások sárgáját a vajjal, majd add hozzá a tejfölt, a krémsajtot és sózd meg ízlés szerint. Add hozzá a sonkákat, a burgonyát, lány mozdulatokkal keverd össze, majd add hozz a tojásfehérjék keményre vert habját. Végy egy magas falú tepsit, vajazd ki, szórd meg morzsával, majd öntsd bele az egész masszát. Szórd meg némi morzsával a tetejét is, Szórd meg vajdarabkákkal, süsd készre kb. fél óra alatt! Jó étvágyat!

Halfilés rakott burgonya
A halból finom és különleges rakottas is készíthető. Ez egy nagyon egészséges és egyszerű rakott krumlis variáció. Garantáltan ízleni fog, főleg a “halimádóknak”…

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!