Facebook hozzászólás
299

Lager-tábor! Ilyet még nem ettél!

Ez a recept nyerte a lager kategóriában a hazai sörkorcsolya versenyt! Azóta több interjút is hallottam a rádiókban a Magyarország Sörkorcsolyája 2016-os vetélkedőről, és mindenki azt mondta, ez a Tepertős rétespogácsa, a Hotel Wellamarin alkotása, valami fantasztikus! Próbáljátok ki, mert a virsli-ropi párosítás rég kiment a divatból!  

Tepertős rétespogácsa, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 0,20 kg liszt
  • 2 evőkanál libazsír
  • 1,2dl tej
  • csipet só
  • 0,01 kg élesztő

A töltelékhez:

  • 2 tojássárgája
  • 0,05 kg vaj
  • 0,10 kg libatepertő
  • 1 evőkanál tejföl

A kenéshez

  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája
  • reszelt sajt (trappista)

Elkészítés:

Öntsük a lisztet egy tálba, és képezzünk a közepén az öklünkkel mélyedést. Öntsük bele a tejet, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Amikor az élesztő felfutott, adjuk hozzá a zsiradékot és a sót. Gyúrjuk össze a tésztát szép homogénné, majd tegyük rá egy hideg tányérra, és így rakjuk a hűtőbe. Daráljuk le, vagy aprítsuk fel a tepertőt, adjuk hozzá a tojássárgákat, a vajat és a tejfölt. Mindezeket keverjük jól össze. A tésztát vegyük ki a hűtőből, és egy lisztezett vágódeszkán nyújtsuk ki. Tegyük a vékony tésztára a tölteléket, majd egyenletesen oszlassuk el, úgy hogy a tészta egészét befedje. Szorosan csavarjuk fel, majd a felcsavart tésztából vágjunk rombusz alakzatokat. Tegyük a rombuszokat zsiradékkal kikent tepsibe, tetejüket tejföllel összekevert tojással kenjük meg. Az így megkent rombuszokra pedig reszeljünk sajtot. Kelesszük meg, és előmelegített sütőben 160°C-on 15 percig süssük aranybarnára. És most jöhet a sör! Egészségetekre!

Szezámmagos csirke – Márti módra
A távol-keleti konyha már akkor nagyon izgatott, mi több, gyakorlója is voltam, amikor még nem jártam azon a tájon! A sors úgy hozta, hogy több ilyen országban is eltölthettem úgy fél évet. Nyitott voltam új ízekre, új harmóniákra, és hosszabb időt is eltölthettem egy-egy konyhában! Ez a recept is egy gyöngyszemem a sok-sok finomság közül! Próbáljátok ki!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!