Facebook hozzászólás
699

Latkesz, a zsidó lángos

A laktesz, egy tradicionális zsidó lángosféle, ami rendhagyó módon inkább édes ízvilágú, hiszen ezt eredendően almaszósszal eszik. A latkesz tésztája a krumplitól lesz ropogós, a pikáns mézzel, rozmaringgal és citrommal ízesített almaszósztól pedig mennyeien ízes és szaftos.

Laktesz rösztivel, Kép: Vénusz
Laktesz rösztivel, Kép: Vénusz

Elkészítés:

  • 5-6 nagyobb krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 3 tojás
  • 6 ek liszt
  • 4 ek Vénusz Sütőolaj
  • 5 alma
  • fél citrom leve
  • 2 ek méz
  • 1 ág rozmaring
  • bors
  • csipet só

Hozzávalók:

TIPP!
Próbáljuk annyira leszárítani a reszelt krumplit, amennyire csak tudjuk, az se baj, ha közben kicsit barnul: minél szárazabb, annál ropogósabbra sül majd!

Hámozzuk meg a krumplit, majd reszeljük le a hagymával együtt. Hagyjuk lecsöpögni. Keverjük össze a leszárított krumplit a tojásokkal és a liszttel, sózzuk. Széles teflonserpenyőben forrósítsunk olajat, majd helyezzünk bele púpozott kanálnyit a krumplis masszából. Nyomkodjuk le a tetejét, pár perc pirítás után forgassuk meg őket. Ha készre sült, tegyük papírtörlőre, csepegtessük le a felesleges olajat.

Hámozzuk meg az almákat, csumázzuk ki, vágjuk nagyobb kockákra. Tegyük aprítógépbe a mézzel, és a rozmaringgal együtt, facsarjuk rá a citrom levét, és egy csipet sóval és borssal pürésítsük le. Tálaljuk a forró rösztikkel!

Keressük az ország legjobb lángosozóját!
Kedvenc lángosozó a Balaton parton vagy éppen egy budapesti strandon, esetleg egy nyüzsgő piacon az ország bármely pontján? A Vénusz Lángos Voks oldal segítségével mindenki megtalálhatja, hol érdemes ezt a magyar street food-klasszikust megkóstolni. Már ötödik alkalommal hirdették meg az országos lángosversenyt. Idén a teljes szavazási platform megújult, és a verseny a www.langosvoks.hu oldalra költözött, ahol még könnyebben lehet lángosozókat keresni illetve szavazni rájuk, valamint a mesterek is egyszerűbben nevezhetik sütödéjüket. A részleteket itt találod!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!