Lecsó és csusza, avagy kettő az egyben
Ez tipikusan az a pillanat, amikor nem tudsz dönteni mit is ennél. …lecsót? …túrós csuszát? Itt áll Steffel Csaba férfiasan jó megoldása!
Hozzávaló:
- 80 dkg paprika
- 40 dkg paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ger. fokhagyma
- 25 dkg csuszatészta
- 15-20 dkg kenyérszalonna
- 50 dkg túró
- őrölt kömény
- só
- sertészsír
Elkészítés:
A csuszatésztát kifőzzük. Lecsót készítünk; a vöröshagymát félkarikákra vágjuk, sertészsíron üveges sütjük. A paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk és a hagymához adjuk, megsózzuk, és egy kevés őrölt köménnyel ízesítjük, majd kívánt puhaságúra pároljuk, arra ügyelve, hogy túl sok leve ne maradjon. (A kömény nem fűszere a lecsónak, de el sem rontja, ennek az ételnek, pedig kimondottan jót tesz.) A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy pici zsíron szépen megpirítjuk, aztán pörcöket egy tálkába kiszedjük. A fokhagymát szép aprókockákra daraboljuk. A szalonna pirításánál visszamaradt zsíron, átmelegítjük, finoman megpirítjuk a kifőtt csuszatésztát, közben beleszórjuk az fokhagymát, vigyázva, hogy meg ne égjen. Tálalás előtt a tésztát összeforgatjuk a lecsóval, tányérra halmozzuk, rámorzsoljuk a túrót, és a tetejét a szalonnapörccel koronázzuk. Jó érvágyat!
Hozzászólás zárolva.