Madaram teje
Japán diákok hangos nevetésére lettem figyelmes a minap egy cukrászdában. Kérdeztem a pincértől ugyan mi tetszett nekik annyira? Mint kiderült, a desszerteket nézegették, és a tolmács lefordította a madártejet. És még mi mondjuk rájuk, hogy furcsa dolgokat esznek!…
Hozzávalók 6 adaghoz:
Elkészítés:
Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval verd könnyű habbá, majd 8 dkg cukorral verd keménnyé. Közben forrald fel a tejet, majd vedd vissza a lángot. Kanállal szaggass galuskákat a tejbe, és kb. négy perc alatt mindkét oldalát főzd meg. Szűrőlapáttal emeld ki a galuskákat egy tányérra. A tojássárgákat jól keverd el a cukorral. A tejet forrald fel újra, a vanília belsejét kapard ki, és tedd bele. A vaníliás tej felét add a tojásokhoz, jól keverd össze, majd a tojásos tejet öntsd hozzá lábasban maradt tejhez. Addig keverd, amíg be nem sűrűsödik. Mély tálkában, tetején egy-egy habgaluskával tálalhatod. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.