Mafalda tészta garnélával, gombával
Olaszországból hoztam az elmúlt nyáron többféle kézműves tésztaféleséget. Az utolsó zacskó mafalda tészta várt feldolgozásra, kapott egy kis garnélás-tejszínes-gombás-sajtos cuccot, a szafttal kellemesen átitatódott. A feltétektől igazán nyárias lett, főleg úgy, hogy Kamillától, a nyúltól loptam egy kis friss bazsalikomlevelet. Ezt apróra vágva frissen rászórtam és jó forrón tálaltam. Ez Pammer Lívia olaszországi képeslapja.
Hozzávalók:
- mafalda tészta, vagy akár sima szélesmetélt is megfelelő
- 25 deka csiperkegomba,
- 1 kis fej mogyoróhagyma
- 20 deka garnéla
- kettő gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fehérbors
- 1,5 dl tejszín
- 10 deka gouda sajt
Elkészítés:
A tésztát bő, sós forrásban levő vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A mogyoróhagymát kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, őrölt borssal meghintjük, és puhára főzzük. A gombáról én majdnem teljesen elfőztem a levet, majd hozzáadtam a garnélákat, a fokhagymát. Addig pároltam, míg a garnélák szép rózsaszínűek lettek. Ezután felöntöttem a tejszínnel, belereszeltem a sajtot, és jó kis szaftosra sűrítettem. Ebbe a szaftos szószba belekevertem a kifőtt tésztát, és jó forrón kínáltam. A végén apróra vágott friss bazsalikommal átszórtam. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.