Majoránnás pirított csirkemáj Márti konyhájából
Mindig apu kedvence volt a máj. Most, hogy annyira beteg, különösen kívánja. Nosza, kirongyoltam az erzsébeti piacomra, és bevásároltam a hétvége! Íme az eredmény, amiből két tányérral is evett!
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemáj
- 2 közepes vöröshagyma
- 10 dkg libazsír
- 4 kk bors
- 4 tk pirospaprika
- 2 ek majoranna
- 1 csöves erőspaprika
- 2 tk liszt
- só, ízlés szerint
Elkészítés:
A májakat kettévágom, jó alaposan átmosom, lecsepegtetem. A karikára vagy kockára vágott hagymát a forró zsíron világosra pirítom. Hozzáadom az erős paprikát. (Ezt én ki szoktam hagyni, mert a családban senki nem szereti az erőset. Ősszel viszont veszek Cecén felfűzött paprikát, nem erőset, és azt teszem bele! Valami csuda finom!) Amikor már világosbarna a hagyma, viszaveszem a lángot, és adok hozzá egy kis vizet, majd hagyom, hogy fedő alatt szépen szétfőjön. Most erősebbre veszem a lángot, és rárakom a májakat. Addig sütöm, amíg kivilágosodik, és teljesen átsültek. Hozzáadom a majorannát, a paprikát, a borsot. Fakanállal átforgatom a matériát, majd megszórom a liszttel. Azonnal adok hozzá egy kis viet, rottyan egyet, és ekkor sózom csak meg. Én szarvacskatésztával tálaltam, mert a szüleim így szeretik. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.