ÉDESSÉGEM
Mák és túró, avagy a Tészta-emlék
Nagyon tésztás voltam az elmúlt időszakban, amit finoman jelezetem is. Tésztát szinte bármikor- vagy ahogy szoktam idézni a nagyokat „tésztaság fél egészség”! Talán egy hete lehetett, hogy mákostészta evés közben, kicsit elkalandoztam a múltban – há’ miko’ másko’ – és eszembe jutott egy régi receptötlet, amivel azóta sok helyen találkozni, általában meggyes változatban… Gondoltam én is elkészítem, de mivel meggyem nem volt idehaza, ezért… Szóval minden így kezdődött Steffel Csaba konyhájában.
„Ma nem kívántam húst enni a reggeli sonka-kolbász-felvágott-májkrém-disznósajt után… Szerintem mindenki szokott így lenni, néha-néha, úgyis mindig csak húsba gondolkodunk. Azt mondom, be kell iktatni ilyen lazítós napokat is. …Hangsúlyozva, csak reggeli után! Aztán eszembe jutott, hogy viszonylag régen használtam az általam nyerő párosnak titulált két dolgot, az almát és a brokkolit. Teljesen véletlenül mindkettő volt itthon, így hát ezekből alkottam meg a mai Őrültségemet.” Íme Steffel Csaba újabb alkotása!
[/bs-text]
[/vc_column][/vc_row]
Hozzászólás zárolva.