Facebook hozzászólás
293

Mákosgubás sajttortácska szilvaöntettel

Ez a különleges recept most indult hódító útjára. A mákos-sajtos különlegesség nyerte a Philadelphia versenyét. A cél az volt, hogy a sok világváros után Budapesten is megszülessen a város sajttortája. Az alkotó, Teller Zsuzsa, próbáljátok ki ezt a magyaros, őszies különlegességet! 

Hozzávalók:

Mákosgubás sajttortácska szilvaöntettel, Kép: Philadelphia
Kép: Philadelphia

Mákos guba alaphoz:

  • 3db kifli
  • 3,5 dl tej
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál mák
  • 1 evőkanál cukor darálva

Sajttortához (24 db minitortához):

  • 25 dkg Philadelphia natúr krémsajt
  • 1 db nagy tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 púpos teáskanál étkezési keményítő

Szilvaöntethez:

  • 6 db szilva
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál keményítő
  • késhegynyi fahéj

Elkészítés:

A mákos guba alaphoz a kifliket felkarikáztam, a mákot a cukorral ledaráltam, a tejet a vaníliás cukorral felforraltam. A forró tejjel leöntöttem a kifliket, megvártam míg beszívja a tejet, majd hozzákevertem a mákot. Ezt a gubát nyomkodtam  kb. 1cm vastagon a szilikon muffinformák aljába. Nekem 24 db kis tortácskám lett ebből a mennyiségből. A sajttorta minden hozzávalóját egyneművé kevertem, majd a tálat többször a pulthoz ütögettem, hogy a levegőbuborékok távozzanak belőle. A mákos gubával töltött szilikon formákat egy nagy tepsibe helyeztem és ujjnyi vastagon vizet töltöttem a formák alá. A sajttorta krémjével teletöltöttem a formákat és 150 fokon – légkeverős sütőben – kb. 30 perc alatt készre sütöttem őket, úgy, hogy éppen csak színt kapjon a tetejük. Még melegen egy kés hegyével óvatosan körbevágtam a sajttorták szélét, hogy a hűlés következtében ne repedjen meg a tetejük. A szilvaöntethez a kimagozott, apróra vágott szilvát a cukorral meghintettem, fahéjjal ízesítettem, a keményítővel elkevertem. Kis lángon, állandó keverés mellett összeforraltam. Ezzel az öntettel kínáltam a sajttortácskákat. Jó étvágyat!

A verseny részleteiről olvass itt!

A klasszikus sajttorta receptjét már megírta Timár Gigi, a P&P online főszerkesztője. Olvasd el azt is!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!