Málnaszörpkrém a nagyikámtól
Édesapám kedvence a málna hosszú-hosszú évtizedek óta. Ilyenkor, ha megyek haza, mindig viszek egy óriási tállal. Ritkán jutok el odáig, hogy ezt a receptet el is készítsem, mert azonnal lába kél a hűtőből! Na, de most figyelni fogok, és szombaton délután biztosan ezt az illatos, gyönyörű színű finomságot tálalom majd!
Hozzávalók:
- 2 dl málnaszörp
- 5 dkg cukor
- 3 tojás
Elkészítés:
Az „alkatrészeket” összekeverjük egy mély tálban, és gőz fölött habverővel addig keverjük, amíg tökéletesen habos nem lesz. Pohárkákba öntjük, – lehet rétegesen is málnaszemekkel – tetejét szintén málnaszemekkel díszítjük. Útja a hűtőbe vezet, csak azután tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.