Mámorító fűszeres borjúoldalas
Mindenféle oldalas mindenféle elkészítési módja nálunk nyerő. A férjemnek gyerek kora óta ez a kedvenc húsétele. Így aztán igyekszem mindent kihozni a csontos darabokból. Igazából nincs nehéz dolgom, mert az a hús, amiben benne van a csont is, biztosan kiváló ízű lesz. A sör pedig csak rásegít! Ne félj, ha gyerek is van a családban, mert az alkohol elpárolog belőle! Próbáld csak ki!
Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 1 fej nagy vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg zsír
- 1 dl sör vagy víz
- piros paprika, só, bors, kakukkfű, majoránna – ízlés szerint
Elkészítés:
A csontok mentén kisebb darabokra, nagyjából dekára egyforma részre vágd az oldalast. Sózd, borsozd, és ha van rá időd, picit hagyd állni.Ezalatt vágd apróra a vöröshagymát, a fokhagymát. Ezután a zsíron kevergetve süsd egy kicsit az oldalas darabokat, hogy mindenütt kapjon egy kis kérget. Szedd ki a húsokat. A maradék zsíron süsd aranysárgára a vöröshagymát. Dobd hozzá a fokhagymát, paprikázd meg, szórd meg gazdagon kakukkfűvel, majoránnával. Önts hozzá egy dl vizet de lehet sör is, majd rakd vissza a húsokat! Jöhet egy fedő, és lassan puhára párolod. Ha nagyon elfőné a levét, pótolhatod vízzel vagy sörrel. Krumplipürével isteni, de most csak egyszerű főtt krumpli került mellé(, mert elfelejtettem tejet venni). Tálaláskor öntsd le a hátra maradt szafttal! Jó étvágyat!
Ha ízlett, itt egy másik recept is borjúoldalasnak! Ezt sem fogod megbánni!
Hozzászólás zárolva.