Márti currys csirkéje a csábítás trükkje!
Fogyókúrázóknak is bátran ajánlhatom ezt az ínyencséget! Az ázsiai ízek kedvelői pedig biztosan elégedettek lesznek velem! Több receptet is kipróbáltam „currys-témában”, de igazából ez lett a kedvenc! A currybe diákként szerettem bele, amikor Svájcban ismerkedhettem a helyi nyelvekkel, és persze a kultúrákkal. Nagyon sokat tanulhattam, és nagy hálával tartozom ezért!
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemell filézve, újjnyi vastag, legfeljebb 5 cm hosszú csíkokra vágva
- 1 tk fonomra vágott gyömbér
- 1 tk ugyancsak finomra vágott fokhagyma
- fél póréhagyma felkarikázva vagy egy közepes vöröshagyma apróra vágva
- 1 db erős paprika, vagy szárított csilipaprika
- 1 dl joghurt (vagy kefír)
- 2 ek currypor, amit kis vízzel keverj el
- só, frissen őrölt bors
- kb. 2 ek olaj
- pár levél apróra vágott petrezselyemlevél a díszítéshez
Elkészítés:
Nos, Hölgyeim, és persze Uraim! Ismét kapjuk elő a wokot, vagy egy mélyebb serpenyőt! Az előző biztosan jobb, mert annak „kiképzése” egyenletesebben süti, fűszerezi a keleti fogásokat, és közben „nem csicsog” az olajtól. Szóval, az olajon pirítsd meg fokhagymát, a hagymát és a gyömbért. Kavarj rajta egyet, és add hozzá az erős paprikát. Megint kavarj rajta egyet! Akár hiszed, akár nem, a wokhoz való keverőeszközök is csodákra képesek! Most jöhet a vízzel elkevert curry! Dobd bele a csíkokra vágott húst, keverd össze, sózd, borsozd, és csendesen főzd úgy 20 percig! Az elején tehetsz rá egy fedőt, de nem fontos! Ezután öntsd nyakon a joghurttal (vagy a kefírrel). Egy-két perc alatt forrald össze, majd párolt rizzsel tálald! Garantálom, férfias párod áldani fogja a kezed – amit azonnal megkér, annak reményében, hogy még nem ígérted oda másnak! Uraim, nekem ilyen ebédekkel (is) csavarták el a fejemet…! Próba – szerencse!
Ha tetszett, megmutatom, milyen pompás lehet még a csirke a curryvel!
Hozzászólás zárolva.