Márti mediterrán rántott csirkéje
Bármennyire is nem szeretnék a hazai gasztronómusok, a rántott csirke örök ünnepi menü lesz Magyarországon! Ahhoz, hogy mégis kicsi újdonságot vigyünk bele, itt egy remek tavaszi fogás! Már kapható bazsalikom, snidling, ezektől varázsolhatsz friss, üde vasárnapi menüt!
Hozzávalók két éhes szájhoz:
- 2 db csirkecomb
- 4 db csirkeszárny
- kb. 10 dkg liszt
- 1 tojás és pici tej
- 10 dkg rusztikus zsemlemorzsa
- 1,5 dl olívaolaj
- olaj a sütéshez
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- 6-7 levél friss bazsalikom apróra vágva
- 1/2 csokor petrezselyem apróra vágva
- 1/2 csokor snidling apróra vágva
- só, bors, ízlés szerint
Elkészítés:
Tisztítsd meg a csirkedarabokat, ha úgy szeretitek, a combokról húzd le a bőrét is. Egy tálkában keverd össze az olajat a citrom levével, lereszelt héjával, a zöld növényekkel, majd sózd, borsozd. Ezzel öntsd nyakon a csirkedarabokat. Jól forgasd össze, hogy mindenhol érje az olajos, fűszeres pác! Tedd hűtőbe 4-5 órára. (Én már előző este így elkészítem húst.) Másnap készítsd elő a lisztet, verd fel a tojást, önts hozzá egy pici tejet, mert úgy szebb színe lesz. Válassz úgynevezett rusztikus morzsát, ami már szupermarketekben is kapható. Ez nagyobb szemű, de ettől látványosabb és ropogósabb is lesz a csirkénk. Panírozd be a darabokat, majd forró, de lassú tűzön süsd ki. A frituban nagy jól beállítható a hőmérséklet. Használd a fedőt is! Sült burgonyával vagy petrezselymes burgonyával tálalhatod. Nem árt egy jó kis fejes saláta vagy egy rukkola saláta jól megy hozzá! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.