Márti nyári pulykája
Nyáron bódultan sétálok a piacon, annyira élvezem a friss zöldségek illatát! Egyszerűen mindent szeretnék megenni, így született ez a recept is!
Hozzávalók:
- egy egész pulykacomb
- két kis uborka
- két szál sárgarépa
- két szál fehérrépa
- egy hagyma
- két gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A pulyka alsó combját egy jó éles késsel átvágom, és a csontot „kioperálom” belőle. Szétnyitom a húst, majd hosszában bevágdosom. Sóval, borssal kívül-belül megszórom. A csont helyére, és a bevágdosott részekbe fektetjük a megpucolt, nagyobb csíkokra vágott uborkát, sárga- és fehérrépát. Ezután egy jó kis zsineggel az egészet szorosan összekötjük. Pár kanál zsiradékot megforrósítok, alaposan megforgatom benne a combot. Kisebbre veszem a sütő erejét, a comb mellé dobom a hagymákat, a kimaradt zöldségeket, egy kis sörrel „megkínálom”. Most már csak egy alufólia kell a tetejére, és mehet a sütőbe!! Ahány kilós a comb, annyi óra kell, hogy ropogósra süljön. Ha kész, kiveszem a sütőből, pár percet várok, hogy szépen lehessen szeletelni. Nagyon guszta a sokszínű zöldség a hús közepén. Petrezselymes újkrumplival kínálom. Négy embernek kényelmesen elegendő. A maradékot este hidegen is eheted!
Jól megy hozzá a sör, de a rozé is!
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.