Facebook hozzászólás
282

Márti nyári sült zellere

Ezt a receptet nagyon régen egy főzőtejszínes dobozról vágtam le, annyira tetszett. Sokáig „aszaltam” a receptes füzetemben, amikor rátaláltam, és elkészítettem. Istenien sikerült. Azóta is az egyik kedvencünk! Próbáljátok ki!

Zeller levele, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók (hat éhes szájhoz):

  • 1,2 kg burgonya
  • 40 dkg zeller
  • 1/2 l főzőtejszín
  • 2-3 csipet só
  • 1 csipet frissen őrölt fekete bors
  • pici reszelt szerecsendió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg vaj

Elkészítés:

A krumplit és zellert pucolt meg, mosd meg, majd karikázd úgy 3 cm-es darabokra. Lassan forrald fel a tejszínt, néha keverd meg, és add hozzá a sót, a borsot, a szerecsendiót és a fokhagymát. A burgonyát és a zellert tedd bele a tejszínbe, és főzd kb 10 percig. vajazz ki egy egy jénait, a sütőt hevítsd fel 160 fokra. Szedd át a jénaiba a burgonyát és a zellert. Öntsd nyakon a tejszínnel úgy, hogy el is lepje! Told a sütőbe, és süsd kb. 1 órán át! Imádni fogod!

Íme, egy hasonló recept, ebben sem fogsz csalódni! Jó étvágyat!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!