Márti nyári sült zellere
Ezt a receptet nagyon régen egy főzőtejszínes dobozról vágtam le, annyira tetszett. Sokáig „aszaltam” a receptes füzetemben, amikor rátaláltam, és elkészítettem. Istenien sikerült. Azóta is az egyik kedvencünk! Próbáljátok ki!
Hozzávalók (hat éhes szájhoz):
- 1,2 kg burgonya
- 40 dkg zeller
- 1/2 l főzőtejszín
- 2-3 csipet só
- 1 csipet frissen őrölt fekete bors
- pici reszelt szerecsendió
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dkg vaj
Elkészítés:
A krumplit és zellert pucolt meg, mosd meg, majd karikázd úgy 3 cm-es darabokra. Lassan forrald fel a tejszínt, néha keverd meg, és add hozzá a sót, a borsot, a szerecsendiót és a fokhagymát. A burgonyát és a zellert tedd bele a tejszínbe, és főzd kb 10 percig. vajazz ki egy egy jénait, a sütőt hevítsd fel 160 fokra. Szedd át a jénaiba a burgonyát és a zellert. Öntsd nyakon a tejszínnel úgy, hogy el is lepje! Told a sütőbe, és süsd kb. 1 órán át! Imádni fogod!
Íme, egy hasonló recept, ebben sem fogsz csalódni! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.