Márti őrítően jó ribizlilevese habgaluskával
Savanykás, kellemes, igazi nyári ízvilág! Ezt jelenti nekem a ribizlileves. Kicsi koromban nem szerettem, mert a galuska hasonlított a madártejéhez, amit a mandulaműtét után látni se tudtam! Szegény anyukám pedig mennyit dolgozott érte! Változtak az idők, a galuskák, na meg én is…. Nem fogtok csalódni!
Hozzávalók:
- 1 l ribizli
- 1 dl tejfel
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 dkg liszt
- 1 l víz
- só ízlés szerint
Elkészítés:
Egy pohár vízben főzd meg a megtisztított ribizlit. 15 perc alatt szitán töröd át, majd újra tedd fel főzni, csak adj még hozzá egy pici sót és 10 dkg cukrot. A tejfölből és lisztből dobj össze egy gyors habarást, és add hozzá, keverd össze, majd forrald fel. Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját máris tedd a tálalótálba, és villával „verd meg” egy picit. A fehérjéből a szokott módon varázsolj kemény habot a maradék cukorral, majd evőkanállal szaggass belőle galuskákat. Egyenként főzd ki, szűrőlapáttal szedd ki, tedd félre. Ha az utolsó is kész, a levest öntsd a tálalótálba, a tojásra, gyengéden keverd meg, majd ügyesen tedd vissza a habgaluskákat a tetejére. Hagyd kihűlni, majd irány a hűtő! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.