Márti pikáns falatkái
Baráti társasággal a teraszon – élvezve a nyáreste utolsó leheletét -, könnyű, üdítő, de mégis tartalmas kis sörkorcsolyákat kell megálmodni. Így született ez a kis mediterrán ízvilágú mártogatós. Ezen a hétvégén nálunk biztosan ez készül majd!
Hozzávalók 6 éhes szájhoz:
- 1 kg darálthús
- 2 db hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 15 dkg juhsajt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 cs bazsalikom
- 3 ek olaj
- 2 csemegeuborka
- 2,5 dl ketchup
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Az összes apróra vágott hagymát, a tojásokat és a zsemlemorzsát keverd össze a hússal. Ízesítsd a sóval és borssal. Készíts a masszából kis golyókat, és mindegyik közepébe tégy egy kockát a juhsajtból. Forró olajban kb. 8 perc alatt süsd ki. Az apróra vágott bazsalikomlevelet, a felkockázott uborkát keverd össze a ketchuppal, kis tálkában kínáld a sajtos húsgolyókhoz! Igazi, nyáresti falatka a baráti beszélgetéshez – és ki tudja, mi lesz utána?
Hozzászólás zárolva.