Márti salátája a csábításhoz
Ez igazi ízorgia! A számomra nagyon kedves előételt ünnepi alkalmakra szánom. Most például egykori, legkedvesebb kollégáim, barátaim tiszteletére készítettem – teljes megelégedésre! A fickósító salátám a karácsonyi ünnepi asztalon is megállja majd a helyét!
Hozzávalók:
- 1 grapefruit
- 4 salátalevél
- 1 kisebb főtt csirkemell
- 5 dkg sonka (főtt)
- 5 dkg lazac
- fél sárgarépa csíkokra vágva
- 1 francia zellerszár
- 2 ek mascarpone
- 1 tk Worchester-mártás
- 4 ek majonéz
- 1-2 szem kis friss retek
- fehér bors
- só
Elkészítés:
Alaposan mosd meg, majd vágd ketté a grapefruitot. Kapard ki belőle a gyümölcsöt. Vágd csíkokra a sárgarépát, szeleteld fel a zellerszárat, kockázd fel a csirke mellet, a sonkát, a lazacnyelvet. Az egészet keverd össze a majonézzel, a mascarponéval, a mártással, ízesítsd sóval, fehér borssal. Mosd le, és papírtörölközővel itatgasd le a salátaleveleket. Béleld ki velük a grapefruitokat. Ebbe töltsd bele a masszát, és kis retekszeletekkel díszítsd fel! Az egészet tedd hűtőbe! Isteni lesz! Ez a mennyiség két adagnak felel meg, ha sokan jönnek, szorozz! Szép ünnepet!
Hozzászólás zárolva.