Márti sörös kenyere
Remek kenyérrecepttel hívott fel egy barátnőm nemrégiben. Egy rádióműsorban hallotta az alábbiakat, és hogy nekem ezt azonnal ki kell próbálnom, annál is inkább, mert bevallom, nekem még nem sikerült otthon igazán jó kenyeret sütnöm! Ezúttal azonban nincs kovász, meg ilyesmi, van viszont finom barna sör, amit nagyon szeretek! Itt a próba eredménye!
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 4 dl barna sör
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- ízlés szerint só, bors,
- ízlés szerint apróra vágott kakukkfű, vagy reszelt sajt, vagy hajszál vékonyra vágott lila hagyma, vagy vékonyka kolbászkarikák. Ezeket persze kombinálhatod is kedvedre
Elkészítés:
Kavard össze egy tálban az összetevőket. Figyelj rá, hogy egy lágy tésztát kapj! Végy egy tepsit, tégy rá sütőpapírt. A bucit tedd a közepére, tetejébe vágj két csíkot, és tedd be a 180-200 fokra előmelegített sütőbe. 45 perc alatt pompás kenyeret varázsolhatsz!
Nekünk éppen vendégeink érkeztek, így csak a kész kenyeret tudtam lefotózni, mert mire észbe kaptam, már nem maradt belőle egy morzsa sem!
A fűszerezést szabadon választhatod, mert a variáció óriási! Bízd magad a fantáziádra! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.