Márti sültkrumplija
Utcán sétálva, meccs közben rágcsálva, garnérungnak – mindenhogy jó! Legyen hozzá bármilyen mártogató vagy csak egyszerűen majonéz. Igen, ez a sültkrumpli, amit mindenki szeret – akár bevalljuk, akár nem. Jó aztonban csak kevesen készítekenk. A legfontosabb, hogy konzultálj kedvenc zöldségeseddel, mert nem mindegyik burgonya alkalmas ropogós sültkrumpli elkészítéséhez.
Hozzávalók:
- sertészsír
- sütni való burgonya
- só
Elkészítés:
Hámozd meg a krumplit. Mosd meg alaposan, majd jól törölgesd meg. Vágd hasábokra mindegyiket. Válassz egy szimptikus serpenyőt, olvassz fel benne egy ujjnyi zsírt. Úgy közepes lángon süsd ki a krumplit, majd szűrőlapáttal szedd ki papírtörölközőre, hagyd kihűlni. Ha kész, melegítsd fel újra a zsírt, dobd bele a krumplikat, és közepes lángon újra süsd át. Szedd ki a szűrőlapáttal ismét egy papírtörölközőre, és most sózd meg! Tökéletes lesz!
Hozzászólás zárolva.