Facebook hozzászólás
428

Medvehagymás pogik a szomszédból

Ezt a remek receptet azonnal le kell írnom, mielőtt vége a medvehagyma szezonjának. A pogikat most kaptam egyik kedvenc szomszédasszonyomtól, Évától. Ez a fantasztikus növény rövid idő alatt óriási karriert futott be nálunk. De annyira, hogy egyenesen félteni kellett a gyönyörű déli területeket, ahol a legjobban érzi magát. Meglovagolva a divatot – néhány forint reményében – vandálok kaszával estek neki a medvehagyma mezőknek! Szerencsére idén már őrizték a védett területeket!

Medvehagymás pogácsa virágmintás tányéron, sárga-fehér kockás abroszon, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 tojás sárgája
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl tejfel
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dkg cukor
  • ízlés szerint só

 

Hozzávalók:

Langyos tejben a cukorral futtasd fel az élesztőt. A lisztbe szeletelt bele a margarint, és jól dolgozd össze. Add hozzá az élesztőt, majd a többi hozzávalóval dolgozd össze. A végeredmény legyen olyan félkemény rétestészta-szerű. Hagyd pihenni fél órát. Ezalatt mosd meg a medvehagyma-csokrot, itatgasd le alaposan, majd vágd vékony csíkokra. Nyújtsd ki a tésztát, szórd rá a hagyma felét, majd tekerd fel az egészet, mint a rétest. Langyos helyen pihentesd vagy húsz percet. Nyújtsd ki újra, szórd rá a levelek másik felét, és újra tekerd fel. Verd fel a tojások fehérjéjét, majd nyújtsd ki a tésztát ujjnyi vastagra. Nyújtófa és kés segítségével rácsozd be a tészta tetejét. Közepes pogácsaszaggatóval vágd ki a kis pogikat. Kend meg a tetejüket a felvert tojással. Sütőpapírral béleld ki a tepsit, helyezd egymás mellé a pogácsákat, és kend meg a tojássárgájával. Pihentesd még vagy 10 percet, majd dugd a sütőbe! Igazi, tavaszi ínyencség! Frissen a legjobb!

Van egy remek gombás-medvehagymás receptünk is! Forrón ajánlom!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!