Mennyei paradicsomos mozzarella Márti konyhájából
Elég volt a karácsonyi traktából, a rengeteg sütiből? Kéne valami más, valami üdítő? Nos, ez egy pompás saláta, vagy előétel, vagy inkább este, a tévénézés közben vacsinak egy kis barna kenyérrel. Ha még nem próbáltad, ne tétovázz, mert igazán jobbnak érzed majd a pocakodat, magadat, és még az olasz konyha ízvilágának is átadhatod magad. Én így csinálom, és javaslom, hogy ha összrektad, tedd be egy órára a hűtőbe! Minden összér! Nem árthat egy korty könnyű vörösbor sem!
Hozzávalók:
- 4 paradicsom
- 15 dkg mozzarella sajt
- 1 ek olívaolaj
- pár friss bazsalikomlevél
- só
- bors
Elkészítés:
Bátran szeleteljük fel a paradicsomot és sajtot. Szépen, egymás mellé fektessük le a szeleteket, a bazsalikomleveleket – a díszítésre kiszemelteket kivéve – vágjuk apróra. Ezzel, no meg a sóval és a borssal szórd meg az egépszet, és díszatsd egy kis bazsalikommal. Kitünő előétel, és önmagában is isteni! Adj hozzá pirítóst! Jó étvágyat!
Ha van otthon krémsajt, pillanatok alatt összedobhatunk egy előételt a váratlanul betoppanó barátnőnknek, vagy ha a gyerek nyúz, hogy úgy enne valamit – ami persze véletlenül sem a vacsora -, esetleg ha sikerül lerogynunk életünk párjával este megnézni egy filmet, amikor a gyerekek már alszanak. És ha ilyet készítünk, még az egészségünk ellen sem vétettünk.
Hozzászólás zárolva.