Facebook hozzászólás
1 593

Mézes-mustáros sült oldalas Mártinál

Nálunk nincs olyan oldalas, ami pillanatok alatt ne fogyna el. A benne sült csonttól mindig olyan finom, ízletes lesz, hogy semmi nem léphet a nyomába. Ezért aztán igyekszem mindig valamit újítani…   

Mézes-mustáros oldalas krumplipürével fekete üvegtányéron, sárga-fehér kockás terítőn, Kép László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

  • 1 kg sertésoldalas
  • 2 ek méz
  • 1,5 ek mustár (lehet dijoni is!)
  • 3-4 ek olaj
  • 4-5 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
  • só, frissen őrölt bors ízlés szerint
  • sütéshez kevés zsír

 

Elkészítés:

Mosd meg a húst, egy-egy borda között vágd keresztbe, itatgasd le egy papírtörlővel. Keverd össze a mézet, a mustárt, a fokhagymát és a borsot. Öntsd az oldalasdarabokra úgy, hogy minden részét jól bevonja. Tedd pár órára a hűtőbe. Végy egy kisebb tepsit. Tedd bele a kb. 1 ek zsírt, rá az oldalast, most sózd meg, és még tekerhetsz rá egy kis borost is. Tégy rá alufóliát. Nagyjából egy órán át süsd a 190 fokra előmelegített sütőben. Ezután kapd le a fóliát, és még pirítsd úgy fél órát, de közben locsolgasd is saját levével. Időnként meg is forgathatod a darabokat! Pompás egy jó kis krumplipürével!

Ha szereted a borjú oldalasát is, akkor itt egy remek recept ahhoz is! Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!