Művészi recept, hogy vidám legyen az ébredés
Amennyiben egy igazán színes és elképesztően finom reggelit szeretnél a hétvégén összedobni, ne habozz kipróbálni ezt a receptet, mert valami elképesztő ízorgia részese lehetsz körülbelül egy órán belül! Lehet, ez soknak tűnik számodra – amennyiben csak egy kávé volt eddig a menő, vagy maximum a Nutellás kenyérig jutottál a főzőtudomány terén -, de ez nemcsak finom, hanem egészséges is! Tele lesz a bendőd, azt garantálom – délelőtthöz! És ne habozzatok hálálkodni majd, amikor eszitek – ezt javasolja Csutka István színművész.
Hozzávalók:
- 2 egyforma színű kaliforniai paprika
- reszelt cheddar vagy mozzarella
- 4 szelet bacon szalonna
- 4 tojás
- 1-2 szál zöldhagyma
- pár szem retek és koktélparadicsom
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A paprikákat kettévágod, majd a csumákat Magic Johnsont is megszégyenítő, laza csuklómozdulattal és egy hárompontos, csont nélküli dobással küldd a szemetesbe. Szigorúan, mértani pontossággal megtervezett sorrendben helyezd a tepsibe a paprikákat, mert rend a lelke mindennek!
Nem! Nem lehet másképpen, csak így! Különben vacak lesz az íze. Sózzuk borsozzuk, majd 180 fokon, 20 percre megy szolizni a sütőbe. (Én az alsó-felső, légkeveréses funkciót használom. Ha másmilyen sütőd van, „rápacsáltál”. Dobd ki és vegyél egy korszerű sütőt végre! Már nem hiába olvastál eddig!)
Utána reszelt cheddart – vagy mozarellát – raksz az aljára – (ehhez a lépéshez, azért ne feledd előtte kivenni a sütőből a paprikákat, mert úgy sokkal könnyebb lesz!) Most jön egy kis bacon a sajtra (nem érdekel, hogy vega, meg paleo vagy és az ezoterikus-, illetve az energiameződ is fel- és kiborul tőle).
Ezt követően egy-egy tojást ütünk bele (tudom, ez is állatból van). Nos, ha megy úgy a tojás feltörése, hogy tojáshéj darabok nélkül kerülnek a paprikákba, akkor nosza, azonban, ha nem sikerül, akkor kell egy kicsi tál, és a vidám horgászatot követően öntsd rá a cuccot.
Még egy leheletnyi só és bors – mondom leheletnyi, majd a tetejére reszelt mozzarella és végül egy kis zöldhagyma jön… (Nem, nem leszel büdös tőle, ne aggódj!)
Megy a tepsi másodszor is napozni, ugyanúgy 180 fokon és szintén 20 percre. Ne nézegesd, vagy nyitogasd a sütőt percenként, attól nem lesz kész hamarabb, sőt…
Ha kikapcsol magától a sütőd a 20. perc végén, az remek, ha nem, akkor vagy odafigyelsz rá, és lesed az órád (Lemerült… remek. Képzeld, a kor vívmánya a mobiltelefon és abban van timer is), vagy a végeredmény – mint orvosi szén -, hasfogónak lesz maximum jó. Tudom a fekete is egy szín, de ez nem az a recept. Vidám reggelit!
Ha ízlett, ajánlok egy másik reggelit – ezúttal az ágyba!
Hozzászólás zárolva.