Facebook hozzászólás
3 815

KÁVÉ KISOKOS

Nem mindegy, mit kortyolgatunk

Bármilyen hihetetlen, a világon a legtöbb kávét a finnek fogyasztják, évi 12 kg/főt tudnak meginni. De a magyarok 85 százaléka is iszik napi rendszerességgel kávét, s az utóbbi időben már nem csak reggel és ebéd után, hanem szinte egész álló nap. Nézzük, leginkább miket kortyolgatunk?

Finn speciális kávé: a kávé aljára juustoleipä sajtot tesznek, majd a tetejét is megszórják vele

Amerikai hosszú kávé: nagyobb mennyiségű vízzel lefőzött kávé, amely nem olyan erős, ezért hosszan lehet kortyolgatni

Ír kávé: whiskey-vel meglöttyintett fekete kávé

Diplomata kávé: előmelegített pohárba tojáslikőrt teszünk, ráöntjük a kávét, a tetejére tejszínhabot kanalazunk, majd megszórjuk kakaóporral

Kávélimonádé (Mazagran): portugál finomság. Egy üvegben két csésze eszpresszó némi friss citromlével, tört jéggel, cukorral és rummal összekeverünk, majd magas falú üvegpohárban, esetleg citromkarikával díszítve szervírozzuk

Café corretto: némi grappával vagy brandyvel megbolondított eszpresszó

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Gyömbéres jegeskávé citromsorbettel Tuncsitól

Gyömbéres jegeskávé, Kép: Starbucks
Kép: Starbucks

Ismét összemérték tudásukat egy nálunk is jól ismert nemzetközi kávéházlánc hazai baristái, hogy újragondolják a kávézás élményét. Olyan finomságokat kellett készíteniük, amilyeneket kis gyakorlással bárki elkészíthet otthon is. Tuncsi fagyis kávéja pillanatok alatt kész egy finom grillebéd frissítő lezárásaként.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!