Facebook hozzászólás
351

Nyári menüsor -a Mátyás Pince séfjétől

Zalai ráksaláta kapros körtével, Harcsapaprikás juhtúrós lángoson tálalva, Borjústeak gróf Kedvessy receptje alapján és végül Vegyes almás, meggyes házi rétes vaníliafagylalttal!             

1.  Zalai ráksaláta kapros körtével

Hozzávalók: 40 deka zalai rákhús, 15 deka majonéz, 2 darab körte, salátalevelek, tejszín, citromlé, mustár, worchester, konyak, ketchup, friss kapor, só, fehér bors.

Elkészítése: a majonézből kevés tejszín és a többi ízesítő hozzáadásával pikáns mártást készítünk. Hozzákeverjük az összetépkedett salátaleveleket, a cikkekre vágott körtét és az előzetesen leforrázott rákhúst. Salátalevélre tálaljuk, és friss kaporral bőségesen megszórjuk.

2.  Harcsapaprikás juhtúrós lángoson tálalva

Hozzávalók: a lángostésztához: 0,25 kiló liszt, 1 deci tej, 1 tojás, 1,5 deka élesztő, só, étolaj, juhtúró;
a harcsapaprikáshoz: 0,6 kiló harcsafilé, 0,3 kiló
vöröshagyma, paprika, paradicsom, fűszerpaprika, liszt, tejföl, só, étolaj.

Elkészítése: a langyos tejben felfuttatott élesztővel,
a liszttel, a tojással, a sóval és kevés étolajjal hólyagosra dolgozott tésztát készítünk. Kelesztés után bő zsiradékban kisebb méretű lángosokat sütünk. Kevés zsiradékon a kockára vágott, besózott harcsafilét megpirítjuk, majd a halat kivesszük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon finomra vágott vöröshagymával, fűszerpaprikával, paprikával és paradicsommal pörköltalapot készítünk. Ha megfőtt, liszttel és tejföllel behabarjuk. Kiforraljuk, majd visszarakjuk bele a harcsakockákat. Ezután már csak óvatosan, rázogatva keverjük, mert a hal könnyen összetörik. Pár perc főzés után a kisütött lángosra tálaljuk, juhtúrót morzsolunk rá, és tejföllel meglocsoljuk.

3.  Borjústeak gróf Kedvessy receptje alapján elkészítve libamájjal, kapros paprikás mártással, galuskával és burgonyakrokettel

Hozzávalók: 4 darab 18 dekás borjústeak borjúszűzből, 4 darab 7 dekás libamájszelet, 4 közepes fej gomba, vöröshagyma, paprika, paradicsom, fűszerpaprika, tejföl, liszt, tejszín, só, étolaj, friss kapor.

Elkészítése: a vöröshagymából, paprikából, paradicsomból és fűszerpaprikából kevés zsiradékon pörköltalapot készítünk. Miután megfőtt, ízlés szerint sózzuk, tejföllel, tejszínnel és liszttel behabarjuk, majd friss kaprot adunk hozzá. A steakeket, a libamájat és a megtisztított gombafejeket sózzuk, és kevés zsiradékon pirosra sütjük.
A kész steakre rárakjuk a libamájszeleteket és a megsütött gombafejet, leöntjük a paprikás mártással, galuskával és burgonyakrokettel tálaljuk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!