Facebook hozzászólás
351

Nyári menüsor -a Mátyás Pince séfjétől

Zalai ráksaláta kapros körtével, Harcsapaprikás juhtúrós lángoson tálalva, Borjústeak gróf Kedvessy receptje alapján és végül Vegyes almás, meggyes házi rétes vaníliafagylalttal!             

4.  Vegyes almás, meggyes házi rétes vaníliafagylalttal

Hozzávalók: 6 darab réteslap, 0,7 kiló magozott meggy, 1 kiló alma, 10 deka darált dió, kristálycukor, vaníliás cukor, őrölt fahéj, 1 darab citrom, vaj.

Elkészítése: a meghámozott almát lereszeljük, citromhéjjal, kristálycukorral, vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal és darált dióval ízesítve tölteléket készítünk. A kinyomkodott meggyből ugyanezekkel az ízesítőkkel készítünk tölteléket. Külön feltekerünk egy vékony rúd almás és egy meggyes rétest, majd az így kapott két rudat egy harmadik réteslapba egybetekerjük. Vajjal megkenve forró sütőben megsütjük, majd vaníliafagylalttal tálaljuk.

A képeken szereplő ételeket Hammer Zoltán, a Mátyás Pince séfje készítette.

Fotó: Fényes Gábor

A cikk a Konyha&Fürdő Magazin 2009/3. számában jelent meg.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!