Nyári menüsor -a Mátyás Pince séfjétől
Zalai ráksaláta kapros körtével, Harcsapaprikás juhtúrós lángoson tálalva, Borjústeak gróf Kedvessy receptje alapján és végül Vegyes almás, meggyes házi rétes vaníliafagylalttal!
4. Vegyes almás, meggyes házi rétes vaníliafagylalttal
Hozzávalók: 6 darab réteslap, 0,7 kiló magozott meggy, 1 kiló alma, 10 deka darált dió, kristálycukor, vaníliás cukor, őrölt fahéj, 1 darab citrom, vaj.
Elkészítése: a meghámozott almát lereszeljük, citromhéjjal, kristálycukorral, vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal és darált dióval ízesítve tölteléket készítünk. A kinyomkodott meggyből ugyanezekkel az ízesítőkkel készítünk tölteléket. Külön feltekerünk egy vékony rúd almás és egy meggyes rétest, majd az így kapott két rudat egy harmadik réteslapba egybetekerjük. Vajjal megkenve forró sütőben megsütjük, majd vaníliafagylalttal tálaljuk.
A képeken szereplő ételeket Hammer Zoltán, a Mátyás Pince séfje készítette.
Fotó: Fényes Gábor
A cikk a Konyha&Fürdő Magazin 2009/3. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.