Facebook hozzászólás
613

Nyers céklasaláta – Márti üdítő ötlete

Kedvencem a cékla! Minden módon elkészítve! Igaz, hogy mindkét kezed bíborvörös, mire elkészül, de kit érdekel! Tudjuk, hogy a keleti orvoslás egyik legnagyobb „fegyvere” a cékla, de a Földközi-tenger környékén is már 3 ezer éve ismerik. Csökkenti a vérnyomást, a koleszterin szintet, a csontritkulás, a szívroham veszélyét, rengeteg benne az antioxidáns, a folsav… és isteni finom!!!!  

Cékla - aranyat ér, Kép: pixabay
Az aranyat érő cékla, Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • cékla
  • hagyma
  • ecet
  • tejföl vagy joghurt

 

Elkészítés:

Semmiből nem adtam mértéket, mert igazán mindenkinek az ízlése dönt arról, hogy miből, mennyit használjunk! Tehát jól csutakold meg a céklákat, és úgy, nyersen reszeld le káposztareszelőn. Ugyanígy tégy a hagymával. Keverd össze, locsold meg sós-ecetes vízzel. Tedd a hűtőbe néhány napra. Tálaláskor öntsd nyakon tejföllel vagy joghurttal!

Pompás saláta bébicéklából
Kicsi korom óta imádom a céklát. Ilyen kicsivel viszont még nem volt dolgom. Kedvenc bizöldségesem adott hozzá ötletet is. Ha még pikánsabbat szeretnél, akkor úgy hámozd meg, hogy a gyökérzet vége rajta maradjon. Felkarikázni sem kell, mert olyan kicsi, hogy pár óra alatt úgy is átjárja a salátalé. …És jól mutat az asztalon egy ilyen vicces saláta.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!