Óda a zöldségekhez
Nem lehet Olaszországot úgy elhagyni, hogy ne egyél egy igazi itáliai zöldséglevest! Pedig az alapanyagok nálunk is megtalálhatók! A minestrone leves itt is nagyon finom! És a zöldségek is fantasztikus talajból származnak! Dobj össze mindent, bolondítsd meg egy kis sajttal, és elájulnak a vendégeid! Sok szerencsét!
Hozzávalók:
- 4 sárgarépa
- 1 kis zellergumó
- 4 paradicsom
- 1 csokor újhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kicsi fej karfiol
- 1 nagy krumpli
- 1-1 csokor bazsalikom, illetve petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Tisztítsd meg az alapanyagokat, és vágd nagyjából egyforma darabokra. Persze, a hagyma lehet picit apróbb. Elsőként kevés vízben párold meg a kockára vágott zellert, a répát és a fokhagymát. Az egészet dobd bele a turmixgépbe, és jól keverd, vágd apróra! Most rakj mindent vissza a fazékba, tedd hozzá a többi zöldséget, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi az egészet. Később sózd, borsozd ízlésed szerint, ha elég puha, vágj bele bazsalikomot, egy csokor petrezselymet. Tálaláskor koronázd meg reszelt sajttal!
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.