Olaszos vendégváró falatkáim angol csónakban
Egy Milánó melletti városkáról kapta nevét a gorgonzola sajt. Anyaga lágy, kékes márványozású. Készítői megszurkálják, hogy a nemes penész minél szebben és jobban kialakuljon benne négyhónapos érlelése alatt. Ebből készült ez a recept. Kerti partikra készítem, hogy a vendégek rögtön valami finomságot kaphassank érkezés után, és lehetőleg ne haljanak éhen, amíg a parázson el nem készülnek a sültek. Milánóban kóstoltam először, és azonnal a szívembe lopta magát! Próbáld ki Te is!
Hozzávalók:
- 10 dkg ömlesztett sajt
- 10 dkg gorgonzola sajt
- 4 szál angol zeller
- 1 csomó friss bazsalikom
- 10 dkg jól kenhető vaj
- frissen őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
Elkészítés:
A gorgonzolát, az ömlesztett sajtot és a vajat jól összekeverem. Megmosom a bazsalikomcsokrot, papírtörölközővel leitatgatom, száráról letépkedem, apróra vágom. Belekeverem a krémbe. Az angol zellert is megmosom, szárazra törlöm, és nagyjából 5 cm-es darabokra vágom. Megtöltöm a gorgonzás krémmel a kis csónakokat, és hűtőbe teszem, hogy egy kicsit megdermedjen. Igazán kellemes falatkák, amíg meg nem sülnek a kert parti „főszereplői”. Jó bulizást!
Hozzászólás zárolva.