Óriás túrógombóc, házi tejföllel, édes morzsával
Ismét gondoltak az Életforma olvasóira a MOM Park szakácsai, és megleptek minket egy isteni túrógombóccal. Ez szerintem már csak azért is jó ötlet, mert a túrógombócot mindenki szereti, mindenki úgy szereti, ahogy a nagymamája készítette, mindenki megpróbálja, és végül nem sikerül… Vagy legalább is nekem soha nem siekrült… A Paulaner receptje tuti, úgyhogy vágjunk bele!
Hozzávalók:
- 500 g túró
- 3 db tojás
- 80-100 g búzadara
- 1 csipet só
- vaj
- zsemlemorzsa
- tejföl
- porcukor
Elkészítés:
A túrót áttörjük, majd összekeverjük a tojással, búzadarával és egy csipet sóval, majd hűtőben 2 órát pihentetjük. Formázás után, forrásban lévő vízben, kb. 5 percig főzzük. Olvasztott vajon pirított zsemlemorzsába forgatjuk és cukrozott házi tejföllel tálaljuk!
Egy finom túrógombóc azoknak lehet jó opció, akik inkább valami hagyományos desszertre vágynak. Ezt is különlegesebbé tehetjük, ha az alapreceptet valamilyen gyümölccsel dobjuk fel: akár a gombóc közepébe rejtett eperrel, vagy egy fanyar málnás vagy ribizlis öntettel!
Ugye, hogy nem ördöngösség? Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.