Facebook hozzászólás
702

Óriás túrógombóc, házi tejföllel, édes morzsával

Ismét gondoltak az Életforma olvasóira a MOM Park szakácsai, és megleptek minket egy isteni túrógombóccal. Ez szerintem már csak azért is jó ötlet, mert a túrógombócot mindenki szereti, mindenki úgy szereti, ahogy a nagymamája készítette, mindenki megpróbálja, és végül nem sikerül… Vagy legalább is nekem soha nem siekrült… A Paulaner receptje tuti, úgyhogy vágjunk bele! 

Óriás túrógombóc, Kép: MOM Park
Óriás túrógombóc, Kép: MOM Park

Hozzávalók:

  • 500 g túró
  • 3 db tojás
  • 80-100 g búzadara
  • 1 csipet só
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • tejföl
  • porcukor

Elkészítés:

A túrót áttörjük, majd összekeverjük a tojással, búzadarával és egy csipet sóval, majd hűtőben 2 órát pihentetjük. Formázás után, forrásban lévő vízben, kb. 5 percig főzzük. Olvasztott vajon pirított zsemlemorzsába forgatjuk és cukrozott házi tejföllel tálaljuk!

Egy finom túrógombóc azoknak lehet jó opció, akik inkább valami hagyományos desszertre vágynak. Ezt is különlegesebbé tehetjük, ha az alapreceptet valamilyen gyümölccsel dobjuk fel: akár a gombóc közepébe rejtett eperrel, vagy egy fanyar málnás vagy ribizlis öntettel!

Ugye, hogy nem ördöngösség? Jó étvágyat!

Ezt már olvastad?
A gyakorlottabbak tudják, hogy a legnagyobb hőségben talán csak éjjel vagy a hajnali órákban lehet megmaradni a tűzhely vagy a sütő mellett, szerencsére azonban számos sütés nélkül elkészíthető desszert van, amelyek ilyenkor is bevethetők. Ezúttal a MOM Park éttermei osztották meg bombabiztos receptjeiket, hogy a forró nyári napokon se maradjunk édes élvezetek nélkül. Egy mousse mindig tökéletes választás, ha el akarjuk bűvölni vendégeinket, vagy csak valami különlegességet varázsolnánk a családi asztalra. A TG Piccolino mestere ezúttal málnával bolondította meg a csemege nyári ízvilágát.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!