Őszibarackbólém a közelgő kerti partimra, de ez még titok!
Mostanában kevésbé divatos ital a bólé, de annál finomabb! Tudni kell, hogy akkor a legjobb, amikor a nyers gyümölcs leve, és az italok aromája, ízvilága megfelelő mélységben keveredik. Csakis jégbe hűtött pezsgőt használj! Ha nem mered bevállalni, helyette önts bele szénsavas ásványvizet a legvégén. Léteznek igazi, nagy bóléstálak üveg merőkanállal, de poharakba öntve is kínálhatod. Ha nagy a meleg a kerti partin, csak tálalás előtt vedd ki a hűtőből, és frissen adagold a poharakba. Így lassabban melegszik fel! Adhatsz hozzá kis színes vagy fa pálcikákat a barackok kipecázásához!
Hozzávalók:
- 1 kg érett őszibarack
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 1 liter száraz fehérbor
- 1 üveg száraz pezsgő
- 1-2 dl konyak vagy ízlés szerint likőrféleség
Elkészítés:
A barackokat megmossuk, meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Elterítjük egy mély tálban, és megszórjuk a porcukorral. Így kell hagyni legalább egy órát, hogy levet engedjen. Ezután önjük hozzá a bort, a konyakot (esetleg helyette a likőrt). Keverjük át az egészet, és tgegyük hűtőbe kb. 2 órára. Amikor eljön a tálalás nagy pillanata, nyakon öntjük egy üveg pezsgővel, és kész a nagy mű! Az alkotó, vagyis Te pihensz, és bezsebeled a dicséreteket! Egészségetekre!
Hozzászólás zárolva.