Ötfűszeres kínai csoda!
Kínában az étkezések az élet legkiválóbb pillanatait igyekeznek bearanyozni! Így vált a gasztronómia is óriási kinccsé az évszázadok alatt! A most következő recept egyik alkotóeleme a póréhagyma, ami önmagában is remek! Annak sem csípi a szemét, aki a hazai vöröshagymába belehal – szeletelés közben! Gyors, mutatós és nagyon finom!
Hozzávalók:
- 25 dk karaj (csont nélkül)
- 5 dkg vékony csíkokra vágott póréhagyma,
- 5 dkg vékony csíkokra vágott sárgarépa (jó a boltban készen kapható zacskós répametélt is!)
- 2 ek olívaolaj
Pác:
- 4 db csillagánizs (mozsárban jól összetörve)
- 1 ek szójaszósz
- 1 tk étkezési keményítő
Ízesítés:
- 2 ek szójamártás
- 1 kk ötfűszer keverék
- 1 tk barnacukor
- 1 kk finomra vágott gyömbér
- 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 1 ek fehérbor
Elkészítés:
Vágd vékony csíkokra a húst, és pácold a már összekevert anyagokkal legalább 25 percig! Kapd elő a wokot vagy a mély serpenyődet! Olajon kevés sóval forgasd át a póréhagymát és a sárgarépát kb. két percig. Végy egy tálalótálat, helyezed el körbe-körbe a tál szélére, és tartsd melegen pl. a felfűtött sütőben. És most vissza a wokhoz! Hevítsd az olajat, tedd bele a fokhagymát és gyömbért. Keverj egyet rajta, majd jöhet a bepácolt hús. Erős lángon addig forgatod, míg minden oldala megpirul. Tedd rá az ízesítőket, forrald össze, majd öntsd az egészet a sütőből kivett zöldséges koszorú közepébe. Azonnal tálalhatod!
Ha ragaszkodsz a hazai felszolgálási módhoz, adj előtte egy kis levest üvegtésztával! Biztos lesz a siker!
Hozzászólás zárolva.