Padlizsán krémleves Mártinál
Sokan nem mernek a padlizsánnal dolgozni, mert hitek és tévhitek veszik körül gyors barnulása miatt. Pedig nem kell félni! Most itt egy leves, ami mindent sutba dob, egyszerű, és a végén annyira ízleni fog, hogy el sem hiszed! Próbáld ki!
Hozzávalók két éhes szájhoz:
- 1 db padlizsán
- 2 ek olívaolja
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl 15-20%-os főzőtejszín
- Só, bors ízlés szerint
- meleg víz
Elkészítés:
Vágd ketté a padlizsánt, és süsd meg 25 perc alatt a 175 fokosra előmelegített sütőben. Ezalatt a hagymákat vágd apróra, pirítsd üvegesre. Kapard ki a héjából a megsült padlizsánt, és add a hagymákhoz. Adj hozzá kétszer annyi vizet, amennyi ellepi az egészet. Sózd, borsozd, főzd így 5-8 percig. Add hozzá a főzőtejszínt. Forrald fel, kavarj egyet rajta, majd elő a turmixgép! Díszítsd kakukkfűvel vagy bazsalikommal!… És kész! Ezzel tuti a siker!
Hozzászólás zárolva.