Palacsinta egészségesen
Az alábbi receptben egy könnyű, egészséges verziót mutatunk be, amely a hagyományokkal ellentétben nem búzalisztből, hanem zabpehelylisztből, tehéntej felhasználása nélkül készül. Amelyet nyugodtan, „lelkiismereti” nehézségek nélkül fogyaszthatunk.
15 db palacsintához:
2 egész tojás
1,5 bögre kókusztej (a kókusztej kókusztejporból is készülhet, 1 bögre vízhez 2 evőkanál tejport számítva)
1,5 bögre zabpehelyliszt
1 – 2 evőkanál barna nádcukor vagy eritritol
víz
1 mokkáskanál szódabikarbóna
A massza hajlamos a sűrűsödésre, lehet, hogy sütés közben egy kicsi vizet hozzá kell majd pótolnunk.
1 késhegynyi/mokkáskanálnyi szódabikarbóna (el is hagyható, de a szódabikarbónától a palacsintatésztánk könnyebb lesz, igaz picit lukacsos is).
2-3 vevőkanál napraforgóolaj a sütéshez (más zsiradékot is használhatunk, ami van otthon)
A töltelékhez
Bármilyen lekvár
1 evőkanál eritriollal vagy barna nádcukorral összedarált 1/2 kávéskanál fahéj
1 evőkanál eritriollal vagy barna nádcukorral összedarált 1 púpozott kávéskanál kakaó
Elkészítés:
A tojást és a kókusztejet tegyük egy edénybe, szórjuk rá a lisztet és keverjük össze. Hígítsuk vízzel addig, míg a szokásos, palacsintatészta állagú masszát nem kapunk, amely jól folyik, és könnyen szétterül a serpenyőben.
Kavarjuk hozzá a cukrot és a szódabikarbónát is. 10 percig hagyjuk a keveréket pihenni.
Nagyon kevés zsiradékon süssük a palacsintákat úgy, hogy az aljukat kissé alaposabban megsütjük, úgy könnyedén megfordíthatók. Az elkészült palacsintákat töltsük tetszés szerinti töltelékkel.
Hozzászólás zárolva.