Facebook hozzászólás
3 240

HÚS ÉS ZÖLDSÉG

Palócleves sertéshússal

Zöldbab, burgonya, répa, szalonna, „pörkölt”, tejföl, tárkony, kömény… Felesleges lenne méltatni, aki ismeri, az jól tudja, az egyik legfinomabb, legtartalmasabb levesünk a palócleves. Nevét illetőleg több változat is létezik: általában Mikszáthhoz kötik, ő kérte így… Neki tálalták ebben a formában fel… az iránta érzett tiszteletből (mint, A nagy palóc) nevezték el; de olyan verzió is akad ami szerint a palócokhoz, illetve a palóc ízvilágra utal, és egy szakácsverseny alkalmával készült először…

[/bs-text][/vc_column][/vc_row]





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!