Parádés rakott cukkinim a biokertészemtől
Kedvenc biokertészem minden héten meglep a csodálatos és persze aktuális zöldségekkel. Ezúttal például rengeteg sárga cukkinit kaptam: kicsit és nagyot vegyesen. Volt még a csomagban új vöröshagyma, paradicsom, így adta magát ez a náluk már rég kedvelt és bevált könnyű finomság. Húsmentes nyári recept, a férjemnek nagyon ízlett!
Hozzávalók:
- 1 nagy sárga cukkini vagy több kisebb
- 3 nagy vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 db paradicsom
- 25 dkg kemény sajt
- liszt
- olaj
- só ízlés szerint
Elkészítés:
Pucold meg a hagymákat. A vöröseket karikázd fel, a fokhagymák maradhatnak egyben. Forró olajban süsd meg, először a vöröset, utána dobd hozzá a fokhagymát. Rakd ki papírtörölközővel kibélelt tányérra. Amíg sül a hagyma, pucold meg a cukkinit vagy cukkiniket. Karikázd fel, forgasd meg lisztben, majd a hagymák után ezt is süsd ki a bő forró olajban. Egy másik tányért is bélelj ki papírtörölközővel, szűrőlapáttal vedd ki a cukkiniket. Végy egy jénai tálat, nagyon vékonyan kend be az alját, oldalát olajjal. Legalulra fektesd a cukkinit, most sózd meg, jöhet rá a hagyma, majd a megmosott, karikára vágott paradicsom. (Nem kell rá a jénai teteje!) Told be a kb. 210 fokos sütőbe, és süsd addig, amíg a paradicsom láthatóan megsül. Ezalatt reszeld le a sajtot. Ha a paradicsom láthatóan jó, szórd meg a sajttal, és told vissza a sütőbe. Felső lánggal (ha van) jól olvaszd rá, az se baj, ha egy kicsit ropogóssá válik. Egész egyszerűen pompás nyári vacsorát vagy ebédet kanyaríthatsz belőle! Jó étvágyat!
Itt a cukkini-szezon, ezért itt egy másik recept is! Tetszeni fog!
Hozzászólás zárolva.