Parasztkrumpli franciásan
Mindig kéznél van. Ezt mondják a krumplira, és valójában igaz is nálunk. Akár garnérung, akár maga a főétel, mindig megállj a lábán. Ez a pár falat bárhol megállná a helyét, de szerencsére mi ennél igényesebbek vagyunk! Ha csak megsóznánk a krumplit a sütés után, már az is páratlan lenne, de így, egyenesen mennyei!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egyenként becsomagoljuk a krumplikat alufóliába. 1-1,5 óra alatt megsütjük. Ezalatt van pont annyi időnk, hogy ezt a döglesztő mártást elkészítjük hozzá. Tehát: a sajtot, a tejfölt, a majonézt és hagymákat jól összekeverjük. Amint puha a krumpli, mebontjuk a tetejét, egy éles késsel mély keresztet vágunk bele. Egyenként tányérra tesszük, és mindenki annyi mártást mer a krumplijára, amennyit akar. Egy jó sör vagy egy rozé bizonyára jól fog esni hozzá!
Hozzászólás zárolva.