Univerzális fogás
Parmezános burgonyatallér
Ez a recept azért is kiváló, mert bármilyen poszton bevethetjük. Lehet előétel vagy köret, de tökéletes kiváltója egy könnyű ebédnek vagy vacsorának is.
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 1 tojás
- 15 dkg reszelt parmezán
- 2 ek apróra vágott petrezselyem
- 2 ek apróra vágott metélõhagyma vagy újhagyma vagy póré
- 5 dkg liszt
- só, bors ízlés szerint
- 3 ek olívaolaj sütéshez
Elkészítés:
A krumplit főzzük puhára, húzzuk le a héját.
Tegyük egy tálba és törjük össze a burgonyát. Nem szabad botmixerezni, mert akkor csiríz lesz belőle.
Adjuk hozzá a tojást, 10 dkg parmezánt, a petrezselymet, a hagymát, a lisztet, a sót és a borsot. Alaposan keverjük össze. Formázzuk vastag tallérrá.
A maradék parmezánban forgassuk meg a tallérokat és az olajban süssük ki – kb. 3-4 percig mindkét oldalát.
Tipp: Ha gluténmentesen szeretnéd elkészíteni, a lisztet váltsd ki krumplipüréporral – így még finomabb is lesz. A sajtot is lecserélheted másmilyenre, ha nem szereted a parmezán karakteres ízét.
Ha rajongója vagy a krumplinak, van még pár receptünk:
Sajtos burgonyakrémleves
Töltött édesburgonya
Tepsis burgonyakorongok
Hozzászólás zárolva.