Facebook hozzászólás
8 721

Univerzális fogás

Parmezános burgonyatallér

Ez a recept azért is kiváló, mert bármilyen poszton bevethetjük. Lehet előétel vagy köret, de tökéletes kiváltója egy könnyű ebédnek vagy vacsorának is.

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • 2 ek apróra vágott petrezselyem
  • 2 ek apróra vágott metélõhagyma vagy újhagyma vagy póré
  • 5 dkg liszt
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 ek olívaolaj sütéshez

 

Parmezános burgonya pogácsák Fotó: Pinterest
Parmezános burgonya pogácsák Fotó: Pinterest

 

Elkészítés:

A krumplit főzzük puhára, húzzuk le a héját.
Tegyük egy tálba és törjük össze a burgonyát. Nem szabad botmixerezni, mert akkor csiríz lesz belőle.
Adjuk hozzá a tojást, 10 dkg parmezánt, a petrezselymet, a hagymát, a lisztet, a sót és a borsot. Alaposan keverjük össze. Formázzuk vastag tallérrá.
A maradék parmezánban forgassuk meg a tallérokat és az olajban süssük ki – kb. 3-4 percig mindkét oldalát.

Tipp: Ha gluténmentesen szeretnéd elkészíteni, a lisztet váltsd ki krumplipüréporral – így még finomabb is lesz. A sajtot is lecserélheted másmilyenre, ha nem szereted a parmezán karakteres ízét.

Ha rajongója vagy a krumplinak, van még pár receptünk:

Sajtos burgonyakrémleves
Töltött édesburgonya
Tepsis burgonyakorongok



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!