Facebook hozzászólás
311

Pideli kebap, a nyársra húzott lángos

Nemcsak a történelmünk, de a gasztronómiánk is több ponton találkozik a törökökével. A Pideli kebap esetében a nálunk is ismert lángos tésztát húzzák nyársra húsokkal. Utóbbi lehet csirke, marha, disznó, de akár bárány is. Érdemes kipróbálni a nyári grillezéseken, mert nagyon különleges és laktató fogás, amivel elkápráztathatjuk a vendégeinket. Kínálj hozzá salátát!

Pideli kebap, Kép: Vénusz
Pideli kebap, Kép: Vénusz

Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 25 gr élesztő
  • 40 dkg liszt
  • 1 dl langyos víz
  • 60 dkg bárány combfilé
  • 1 tk őrölt koriander
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 dl Vénusz Sütőolaj
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • bors
  • 4 dl görög joghurt
  • 5 dkg friss menta

Elkészítés:

Tipp!
Elkészíthetjük faszenes grillen is az ételt, még finomabb lesz tőle! Csinálhatjuk fiatalabb marhahúsból, vagy a csirke kevésbé száraz részéből, például felső combból!

Vágjuk 2-3 centis kockákra a bárányhúst. Egy nagyobb keverőedényben forgassuk össze az olajjal, őrölt korianderrel, reszelt fokhagymával, sóval, borssal, és a citrom levével. Fedjük le, és hagyjuk pácolódni, amíg a kelt tészta elkészül. Langyos tejben keverjük el a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel 10 perc alatt. Nagy keverőedényben a lisztből, kevés sóból, és az élesztős tejből kevés víz hozzáadásával gyúrjunk lágy tésztát. Szitáljunk lisztet a tetejére, fedjük le, és száraz szobahőmérsékletű helyen kelesszük 40 percig, vagy ameddig a duplájára dagad.

Szaggassunk a megkelt tésztából 3-4 centis kis gombócokat. Fogjunk nyársat, vagy hurkapálcát, és kezdjük el felhúzni rá a koktélparadicsomot, a pácolt húst, és a lángos tésztát. Ismételjük, amíg el nem fogy az alapanyag. Széles teflonserpenyőben, kevés olajon, néha átforgatva süssük készre 15-17 perc alatt. Tálaljuk krémes joghurttal, és apróra vágott mentával.

Keressük az ország legjobb lángosozóját!
Kedvenc lángosozó a Balaton parton vagy éppen egy budapesti strandon, esetleg egy nyüzsgő piacon az ország bármely pontján? A Vénusz Lángos Voks oldal segítségével mindenki megtalálhatja, hol érdemes ezt a magyar street food-klasszikust megkóstolni. Már ötödik alkalommal hirdették meg az országos lángosversenyt. Idén a teljes szavazási platform megújult, és a verseny a www.langosvoks.hu oldalra költözött, ahol még könnyebben lehet lángosozókat keresni illetve szavazni rájuk, valamint a mesterek is egyszerűbben nevezhetik sütödéjüket. A részleteket itt találod!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!