Facebook hozzászólás
577

Baráti összejövetelek kedvence

Pikáns és omlós csirkeszárnyak

Íme egy fogás, amely a gyorséttermek egyik legkedveltebbjei közé tartozik, holott otthon is könnyedén elkészíthető. Megfelelő fűszerezéssel ugyanolyan, ha nem jobb lesz az eredmény!

A közelgő nyár és jó idő remek alkalom arra, hogy szépen megterítsünk a teraszon. Használjuk ki a langyos estéket, legyen szó egy finom vacsoráról, egy kellemes borozgatásról vagy baráti beszélgetésről. Ehhez szeretnénk most hozzájárulni ezzel az ideillő recepttel, mely grillen és tűzhelyen egyaránt elkészíthető.

Pikáns és omlós csirkeszárnyak
Fotó: depositphotos.com
Hozzávalók:

8 megtisztított csirkeszárny
6-7 evőkanál étolajolaj
2 gerezd fokhagyma
kevéske friss gyömbér összezúzva
1 erős paprika kimagozva, összevágva
1 kanál őrölt koriander
1 dl csirke húsleves
1 citrom
só és bors
3-4 kanál apróra vágott friss koriander

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat sóval és borssal bedörzsöljük, és a forróra hevített olajon aranybarnára sütjük. Kivesszük őket a serpenyőből és papírtörlővel alaposan felitatjuk róluk a felesleges olajat. A sütés után megmaradt olajba beleszórjuk az összezúzott fokhagymát, a gyömbért az erős paprikát, az őrölt koriandert, kevés sót és borsot majd a fűszereket pár percig pirítjuk. Ezután a keverékbe visszatesszük az elősütött csirkeszárnyakat, majd hozzáadjuk a húslevest és ráfacsarjuk a citrom levét s további 20 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk friss korianderrel.

Még több csirkés fogás:

Csirkés lasagne

Csirkemájas tagliatelle szárított paradicsommal



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!