Pulykamell érmék sajtos-parajos szósszal
Ez a gyorsan – finomat tipikus esete! A paraj önmagában nálunk nem nagyon kelendő, ezért egy kis csavarral vonzóvá kellett tennem. Zsenge levelű bébispenót, karakteres gouda sajttal, egy kevés fokhagymával, krémes tejszínnel ötvözve, és máris olyan szósz készül, hogy megnyaljuk utána az összes ujjunkat! Íme, a siker receptje Pammer Líviánál.
Hozzávalók:
- pulykamell
- só
- rizsliszt
- zsiradék
- őrölt fehér bors
- bébiparaj
- egy gerezd fokhagyma
- kb. 1-1,5 dl tejszín
- 15 deka gouda sajt
Elkészítés:
A pulykamellből kisebb szeleteket vágunk, sózzuk, őrölt borssal enyhén megszórjuk, majd rizslisztbe forgatva kevés felhevített zsiradékon aranyló színűre sütjük. A megsült szeleteket kiszedjük a serpenyőből, és egy tányéron pihentetjük. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a tisztára mosott bébiparajt, a gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, őrölt borssal meghintjük, majd ezt összeforralva a leveleket megfonnyasszuk. A gouda sajtot lereszeljük, beleszórjuk a kész parajos tejszínes szószba, majd alaposan elvegyítve forralunk rajta egyet. Sűrűbb, krémes szószt kapunk. A hússzeletekre ízlés szerint adagolhatjuk a forró és krémes parajos sajtos szószunkat. Köretként Pammer Livi rizst ajánl. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.