Rákkal töltött tavaszi tekercs Berlinből
Nemcsak építészeti remekműveket, szenzációs múzeumokat, színházakat, kiváló kávézókat találsz Berlinben. A multikulturális német főváros a legváltozatosabb konyhákat tárja elénk. Legutóbb egy vietnami éttermet választottunk, és nem csalódtunk! A tavaszi tekercset eleve nagyon kedvelem, mert annyi féle ragut készíthesz, amennyit csak a fantáziád tud! A tengeri herkentyűsöket pedig egyszerűen imádom! Íme a berlini rákos receptje!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Vágd vékony csíkokra a zöldpaprikát. Forrósítsd meg a napraforgóolajat a wokban. Tedd bele a paprikát, a szójababcsírát és 2 percig irítsd kevergetve. Most kapd le a wokot a tűzről.
Add a zöldségekhez a felkarikázott thai chilit, a frissen reszelt gyömbért, a zöldcitrom levét és reszelt héját, majd a rákot. Keverd el a halszószban a kukoricalisztet, és ezt add hozzá a rákos zöldségekhez. Tedd a wokot vissza a tűzre. Főzd két percig, amíg be nem sűrűsödik. Most add hozzá az apróra vágott korianderzöldet.
A tésztalapokat szedd szét, és terítsd deszkára. Kend meg mindegyiket vékonyan olvasztott vajjal és szezámolajjal. A tésztalap egyik sarkba halmozz egy kis tölteléket. Ebből a sarkából kezd feltekerni úgy, hogy közben a mellette lévő két sarkot is közép felé hajtod, hogy a ragu nem follyon ki.
Vagy tisztítsd ki a ragu után a wokodat, vagy vegyél egy másikat. Forrósíts bő olajat, és egyszerre 3-4 tekercset süss ki 2-3 perc alatt. A ropogós darabokat szűrőlapáttal szedd ki papírtörölközőre vagy – szalvétára. Srégan kettávagva tedd zöldségágyra (vagy üvegtésztára, vagy párolt rizsre), chilimártással és zöldhagymával kínáld. Jó étvágyat!
Előkapsz egy útikönyvet, vagy letöltesz egy jó kis alkalmazást a telefonodra, és mindent látsz Berlinről! Én most mindezek nélkül mutatom meg, mi az, amit ki kell próbálnod a német fővárosban, hogy minél többet megtudj erről az elképesztő városról és lakóiról! Gyere velem egy kis felfedezésre!
Hozzászólás zárolva.