Rántott kovászos uborka snidlinges-fűszeres mártogatóssal
Ismét meghirdette a Sör mi több amatőr szakácsoknak sörkorcsolya versenyét. Tavaly akkora sikere volt a vetélkedőknek, hogy úgy gondolták, ismét megpróbálják. Mi természetesen szurkolunk, és kedvcsinálónak itt rögtön egy Sör mi többös recept!
Hozzávalók:
- 500g kovászos uborka
- panírozáshoz: liszt, tojás, kenyérmorzsa
A mártogatós hozzávalói:
- 2 csomag újhagyma
- 2dl görög joghurt
- 2dl majonéz
- 1 csokor snidling apróra vágva
- só ízlés szerint
- frissen őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- olívaolaj
Elkészítés:
Az uborkákat 4 felé vágjuk, jól lecsöpögtetjük, tepsibe rakjuk őket és alacsony hőfokon nagyon picit kiszárítjuk, majd panírozzuk és forró olajban kisütjük. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk, és olívaolajon lassú tűzön karamellizáljuk, amíg színt nem kap. Ha ez megvan, összekeverjük a többi hozzávalóval, és snidlinggel megszórva tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.